Kerstbomen

Tips

Het is weer zover, de kerstbomen zijn gearriveerd! En ook dit jaar kan je bij Tuincenter Van Nuffelen een uitgebreid assortiment vinden. Zowel kerstbomen die opgekweekt zijn in pot, als gekapte bomen. De afmetingen variëren.

Abies Nordmanniana – Nordmannspar

Deze spar is de laatste jaren sterk aan populariteit aan het winnen, en terecht.

Dit is zonder twijfel één van de beste en mooiste kerstbomen die verkrijgbaar zijn!

Zijn diepgroene naalden prikken niet en de takken zijn stevig en hangen niet door.
Zijn grootste bekendheid heeft hij te danken aan het feit dat hij bijna geen naalden verliest. Zelfs afgezaagde exemplaren kunnen langer dan een maand binnenshuis gehouden worden, zeker in een voet met waterreservoir.

Potgekweekte kerstbomen kunnen makkelijker terug in de tuin geplant worden.

Abies Fraseri – Fraserspar

De Fraserspar is wat minder bekend, maar is aan een opmars bezig.

Hij is familie van de Nordmannspar met dezelfde goede eigenschappen, maar is wat minder breed en heeft iets kortere naalden. Hij is daardoor geschikter voor wie een minder grote woonkamer heeft.

Zijn naalden prikken niet en hebben een zilverachtige schijn.

Abies Nobilis – Edelspar

Nog een als kerstboom minder bekend lid uit de familie van de Nordmannsparren. Deze soort is wel bekend als snijgroen en wordt veel gebruikt in bloemstukjes.

De blauw-grijze naalden die zeer zacht zijn, blijven zeer lang aan de boom. Zelfs als deze afgeknipt zijn. De boom is enkel als jonge plant of opgekweekt als tuinplant met wortel te verkrijgen. Als kerstboom wordt deze enkel afgezaagd aangeboden.

Picea Abies – Gewone Kerstspar

De gewone kerstspar is een streekeigen boom die al het langst als kerstboom wordt gebruikt. Deze kerstspar heeft de laatste jaren wat aan populariteit moeten inboeten. Vroeger werd hij vaak afgezaagd of met slechts enkele wortels in een plastiek zak verkocht, waardoor de houdbaarheid beperkt was. Doordat wij deze bomen nu in pot gekweekt aanbieden, haalt u een levende boom in huis, en blijft het naaldverlies beperkt.

Picea Omorika – Servische Spar

De servische spar wordt vaak niet geheel terecht ook blauwspar of zilverspar genoemd, omdat zijn naalden onderaan een blauwe of zilverachtige schijn hebben. Hij lijkt sterk op de gewone kerstspar, maar is meestal iets smaller van groei. De naalden van deze spar blijven wel beter hangen dan bij de gewone kerstpar. Als u de boom wat langer wil houden, kiest u ook hier best geen afgezaagde of in plastiek met slechts enkele wortels verpakt exemplaar.

Onze Servische Sparren zijn ook in pot gekweekt en hebben een veel betere houdbaarheid en kunnen achteraf in de tuin geplant worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief