Verzorging van uw tuin

Een mooi verzorgde tuin met Van Nuffelen

Bodemverbetering

Zorg bij aanplanten of zaaien steeds voor een vruchtbaar bodemleven.

Waar gaat het om?

Bodemleven zorgt ervoor dat de bodem vruchtbaar blijft zodat het leven boven de grond groei en bloeit.

Een gezonde bodem leidt tot een betere waterregulatie, werkt ziekte en plaag werend, legt CO² vast en gaat erosie tegen. Hoe rijker het bodemleven, hoe beter de voedingsstoffen opgenomen worden door de planten, een goed humusgehalte in de grond zorgt er tevens voor dat het vocht in de bodem beter vastgehouden wordt. (Dus minder gietbeurten nodig.) Ook spoelen er minder voedingsstoffen uit naar grond- en oppervlaktewater.

Bodembacteriën en bodemschimmels produceren natuurlijke antibiotica die helpen bij de ziekte- en plaagwering van uw planten.

Wat werkt er en wat niet

Organische stof is de belangrijkste leverancier voor natuurlijke bodemvruchtbaarheid.

Deze organische stof kan toegediend worden onder de vorm van humus (vivimus DCM) ook door organische meststoffen te gebruiken brengt U organische stoffen in de bodem. En door afbraak van groenbemesters wordt de bodemvruchtbaarheid bevorderd. (Te zaaien in de herfst en onder te spitten in het vroege voorjaar)

Let wel op met compost, de compost die we zelf maken is dikwijls te zuur en niet voldoende afgebroken.

Enkel compost (zonder grasmaaisel) of stalmest (met voldoende stro) gebruiken die diverse grondstoffen bevat en lang genoeg afgebroken is. (Minimaal twee jaar)

Meststoffen

Voeding is heel belangrijk voor Uw planten, veel mensen vergeten dat een plant naast water ook nog voeding nodig heeft. Er zijn diverse vormen van voeding. Er onderscheiden zich twee grote groepen. De organische en de kunstmeststoffen. Deze kunnen allebei op diverse manieren toegediend worden. Vloeibaar, in korrelvorm, in minigranulaat, traag werkend of juist met een snelle werking, kies steeds een meststof die het best geschikt is voor Uw planten.

Vraag het gerust in onze winkel, wij of iemand van onze medewerkers kunnen U steeds met raad en daad bijstaan.

En denk erom: goed bemeste planten groeien en bloeien beter en geven meer bloemen, grotere vruchten en zijn ook beter opgewassen tegen insecten en allerhande plagen.

Denk er wel aan, geef steeds de juiste voeding in een aangepaste hoeveelheid, want het gezegde “OVERDAAD SCHAADT” geldt ook voor uw planten.

Tuinapotheek

Wij zijn een door het ministerie erkend verkooppunt van fytoproducten (sproeistoffen)

Federaal agentschap volksgezondheid, veiligheid van de voedselketen en leefmilieu.

Zowel voor de particuliere als voor de professionele sector.

Zo kunnen wij ons onderscheiden met deskundig en professioneel advies, en zoeken wij steeds de beste oplossing voor Uw probleem.

Heeft U last van insecten of een ziekte op uw planten, of last van onkruid tussen Uw planten?

Dirk, onze specialist, staat steeds tot Uw dienst. Wij besteden ruim aandacht aan elk probleem en proberen steeds op de meest ecologisch verantwoorde manier de gepaste middelen te adviseren.

U hoeft niet altijd drastische middelen in te zetten, naast bestrijdingsmiddelen kunnen we voor vele plagen ook natuurlijke vijanden inzetten en zo een ecologische oplossing voor uw probleem vinden.

Breng indien mogelijk een aangetast blad of takje mee. (In gesloten verpakking aub.)

Tuingereedschap

Bij bloemen en plantencenter Van Nuffelen vind je het gereedschap dat je nodig hebt om van je tuin je eigen paradijs te maken.

Zowel schoffels, harken, spades, rijven, rieken, borstels, gieters, tuinslangen…en nog zoveel meer.

Steeds van gerenommeerde merken zoals Polet en het in professionele kringen gekende gereedschap van De Pypere.

Ook kruiwagens van Vabor vindt U in ons assortiment, zowel de tuinversie als de grotere en de versterkte modellen voor de paardenliefhebbers en voor het zwaardere werk. Steeds diverse modellen in voorraad.

Het snoei- en kap gereedschap zoals bijlen, hakmessen, kliefhamers, snoeischaren, takkenscharen, snoeizagen, haagscharen, fruit en bloemenscharen van diverse leveranciers zoals Felco, ARS, Polet, De Pypere, en diverse andere kunnen wij uit voorraad leveren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief