Moestuin – Kruidentuin – Fruittuin

Moestuin

Voor je moestuin ben je bij ons aan het juiste adres, wij kunnen je helpen met bijna alles wat je voor je moestuin nodig hebt, van een klein pottentuintje tot alles voor de grotere moestuin, wij hebben het voor U. Ook voor advies kan je je wenden tot onze specialisten Dirk en Robin, zij zullen je helpen bij het maken van de juiste keuze, teeltadvies verstrekken of een oplossing zoeken wanneer er zich toch problemen zouden voordoen.

Oranjeband zaden

Bij ons vind je de oranjeband zaden voor de professionele hobbytuinier.

Oranjeband zaden kan terugzien op een rijke historie en een jarenlange, opgebouwde ervaring in het zaadvak. Oranjeband zaden is in 1984 ontstaan door de fusie tussen de zaadbedrijven A. Zwaan Jr. BV (1884) te Enkhuizen, Wouda Zaden BV (1879) te Steenwijk en de consumentenactiviteiten van Nunhem Zaden BV (1916).

Het brede assortiment bestaat uit ruim 500 soorten kwalitatief hoogwaardige zaden. De zakjes zijn goed afgesloten en staan garant voor een hoge kiemkracht tijdens de aangegeven periode. De zaden zijn verpakt in een aantrekkelijk en goed afgesloten verpakking met een formaat van 12,7×8,7cm. Alle verpakkingen zijn voorzien van een Nederlandse zaai-instructie.

Groenteplanten

Maar niet alleen zaden zijn bij ons te vinden, ook een gans assortiment van plantklare jonge frisse groenteplanten, dit alles uit het gamma van plantenkwekerij BPK te Duffel, en van diverse andere kwekerijen uit België en Nederland. In totaal meer dan 100 verschillende groente soorten en rassen.

Ons assortiment wordt wekelijks bijgestuurd volgens beschikbaarheid op de kwekerijen.

Ook plantaardappelen, plantgoed van uien, sjalot…. En nog zoveel meer is bij ons verkrijgbaar.

Verder in ons assortiment, -potgronden, bodemverbeteringsmiddelen, meststoffen, kalk, planten beschermingsmiddelen en biologische middelen om uw planten te beschermen of te versterken tegen diverse plagen en ziektes.

Voor gereedschap, kruiwagens of begietingsmaterialen voor kleine of grotere moestuinen ben je bij ons aan het juiste adres.

Kruidentuin

Kruiden, één van onze specialiteiten. Met meer dan 100 verschillende kruiden in het assortiment kunnen we gerust zeggen, dat als je het bij ons niet vindt zal je het waarschijnlijk nergens vinden.

Zelf kruiden kweken in je eigen kruidentuin

Vergeet de pieterige kruidenplantjes die je koopt in de supermarkt. Kruiden kan je makkelijk zelf kweken in je tuin of in potten op je terras of balkon. Je hebt er niet veel plaats voor nodig en kruiden stellen geen hoge eisen wat standplaats en onderhoud betreft. Starten met kruidenplantjes uit ons zeer ruime assortiment sterke groeikrachtige planten is veel makkelijker en zal een veel beter resultaat opleveren. De doorlevende Kruiden kan je het hele jaar door planten.

Potten bieden het voordeel dat je de kruiden ook makkelijk kan verplaatsen zodat ze steeds de ideale groeiomstandigheden hebben. In de winter kan je ze zelfs binnen zetten.

Tip: Elk jaar moet je ook de grondkwaliteit in je potten controleren. Die verarmt immers sneller dan bij volle grond. Regelmatig nieuwe potgrond en de nodige extra voedingsstoffen toedienen vormen hier de oplossing.

Een kruidentuin van klein tot groot

Een kruidentuin maak je zo groot of zo klein als je zelf wenst. Je kan hem aanleggen in volle grond in je tuin of op je terras of balkon in bakken of potten. Maar ook de vensterbank van je keuken biedt voldoende plaats voor lekkere en geurige kruiden, of de vierkante metertuin is ook perfect voor het kweken van kruiden indien je over niet al te veel plaats beschikt. Hoe dichter je kruidentuin bij je keuken gelegen is, hoe vaker je ook gebruik zal maken in je gerechten van je eigen gekweekte kruiden.

Lees hier wat de meest ideale plaats is om je kruidentuin aan te leggen.

Wist je dat er ook winterharde kruiden zijn?

Fruittuin

Naast een moestuin of kruidentuin kan je natuurlijk ook starten met je eigen fruittuin.  Die levert je in het najaar een lekkere oogst op aan sappig en gezond fruit.

Je kan starten met kleinfruit zoals frambozen, witte bessen, rode bessen, braambessen, kruisbessen, enz. Kleinfruit groeit immers op struiken en niet aan bomen. Je hebt er minder plaats voor nodig in je tuin en de meeste planten zijn zelfbestuivend. Eén plant volstaat dan om heerlijk fruit te oogsten.

Lees vooral ook onze tips voor de beste fruittuin:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief