Over Van Nuffelen

Bloemen Planten Tuin Decoratie

Tuincenter Van Nuffelen

Naast onze gekende opendeurdagen, inpot dagen en diverse andere bloemendagen, organiseren we sinds 1992 ook een zeer mooie kerstmarkt. Volgens sommige bronnen de mooiste van de streek. Wij zoeken dan ook steeds naar zeer mooie kerstartikelen op beurzen en bij fabrikanten uit de ganse wereld.

Naast dagverse snijbloemen rechtstreeks van de Nederlandse veilingen en een ruime keuze planten voor binnen en buiten kan je bij ons ook terecht voor bloemen voor bijzondere gelegenheden zoals huwelijken, jubileums, begrafenissen, … en dit alles voor de juiste prijs-kwaliteitverhouding.

Ook de hobby tuinier kan bij ons terecht, de vele soorten groenteplanten en kruiden zijn een sterke troef, ook plantaardappelen, uien, zaden, potgronden, meststoffen en bodemverbeteringsmiddelen behoren tot ons assortiment evenals gereedschappen, kruiwagens enz.

Ook voor info en advies ben je aan het juiste adres, klantenservice is voor ons heel belangrijk. Kom dus zeker langs in ons Tuincenter in Broechem!

Dirk Van Nuffelen

De interesse van Dirk in bloemen en planten begon op het ouderlijke tuinbouwbedrijf waar zijn moeder en grootmoeder een stuk van de serre hadden ingericht als bloemenserre.

Tijdens zijn opleiding aan de tuinbouwschool in Mechelen werd deze serre steeds meer zijn domein en begon hij ook deze bloemen en planten thuis te verkopen.

In 1981, na zijn legerdienst, ging hij aan de slag als keurmeester op de Mechelse tuinbouwveiling. Maar de bloemen en planten bleven steeds deel uitmaken van zijn dagelijkse bezigheden. De bloemenserre thuis groeide steeds meer uit tot een kleine bloemenzaak.

Bloemenzaak

Toen hij in 1986 Liliane leerde kennen (dochter van groentekwekers) kwam stilaan het idee om te starten met een eigen bloemenzaak.

Na hun trouw in 1988 zijn ze gestart op de huidige locatie met een kleine verkoop serre en een kwekerij waar ze zelf  planten kweekten.

De kwekerij werd reeds vlug afgebouwd zodat de vrijgekomen ruimte gebruikt kon worden voor uitbreiding van de winkel.

Robin Van Nuffelen

Ook Robin wist al op jonge leeftijd dat hij ook in de bloemen verder wilde.

Na zijn opleiding in Mechelen en Kortrijk volgde hij nog een opleiding tot meesterbinder-florist aan het Wellant college in Houten (Nederland) en deed stage bij diverse topfloristen.

In 2012 werd hij uitgeroepen tot Belgisch kampioen bloemschikken bij de Junioren.

Verder waren zijn ontwerpen en realisaties te zien op diverse bloemenevenementen.

Bestuurlijke ervaring deed hij op in de beheerraad van Belflora (Fleurop) en in het bestuur Van Fleur de Dames (KUFB Antwerpen)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief