Tuin & Terrasplanten

Voor een droomtuin

Buitenplanten

Een enorm aanbod om van uw tuin of terras een plaats te maken waar het prettig vertoeven is. Iedereen zit toch graag in de tuin of op het terras te genieten van het mooie weer en de prachtige kleuren en geuren van bloemen en planten.

Ons uitgebreid assortiment mooie tuinplanten stelt u in staat om uw tuin of terras in te richten naar eigen smaak en voorkeur.

Net zoals we planten en decoratie in huis gebruiken om sfeer te scheppen, gebruiken we tuinplanten om buiten sfeer te creëren.

Tuinplanten kunnen we indelen in enkele grote groepen, nl.

  • Bomen, sierheesters en coniferen
  • Vaste planten en siergrassen
  • Rozen en klimplanten
  • Eenjarige en kuipplanten
  • Bloembollen
  • Moestuin, Kruidentuin en fruit

Waarom uw planten bij bloemen en plantencenter Van Nuffelen kopen?

Door onze jarenlange ervaring en contacten met kwekers in binnen- en buitenland zijn we in staat om steeds kwaliteitsplanten aan scherpe prijzen aan te bieden.

Tevens kunnen we regelmatig speciale of nieuwe soorten aanbieden die moeilijk of nog niet in de reguliere handel te verkrijgen zijn.

Tip: Hoe plant u uw aangekochte bomen en struiken?

Bomen, sierheesters en coniferen

Bomen

In ons gamma kan je diverse soorten bomen vinden, van kleine soorten tot de grotere exemplaren.

De soorten die niet in voorraad zijn kunnen bij ons steeds besteld worden.

Sierheesters en struiken

In ons aanbod van struiken en sierheesters vind je zowel bladverliezende als groenblijvende soorten, geschikt voor vele toepassingen in de tuin of op het terras. Bloeiende en bes dragende heesters, vorm gesnoeide heesters, bodembedekkers, haagplanten en heideplanten en nog veel meer… en ook hier geldt wat niet voorradig is kan op bestelling geleverd worden.

Door planten in container te gebruiken kan je bijna heel het jaar door planten. Het ganse jaar door hebben wij een ruime voorraad van heesters in ons assortiment, steeds seizoen gebonden.

Struiken hebben in tegenstelling tot bomen (bijna) geen stam; ze beginnen vlak boven de grond te vertakken.

Coniferen

Coniferen (ook naaldbomen genoemd) zijn bijna steeds groenblijvend en geven zo het hele jaar kleur en structuur aan je tuin of terras, enkel de Lariks verliest zijn naalden.

Er zijn diverse soorten van bodem bedekkende en dwergvormen tot haagplanten en prachtige solitairen.  Coniferen vragen weinig onderhoud en zijn zeer winterhard.

Vaste planten, bamboe en siergrassen

Vaste planten

In ons assortiment hebben wij steeds een grote selectie van vaste planten, ook kruidachtige of doorlevende planten genoemd. Ze onderscheiden zich van de sierheesters of struiken doordat ze geen houtachtige stengels vormen. De meeste soorten sterven in de winter bovengronds af en komen in de lente met nieuwe scheuten terug uit de grond. Vaste planten worden steeds in pot geleverd zodat ze gans het jaar door kunnen geplant worden. Onder de vaste planten bevinden zich naast bodembedekkers, rotsplanten en borderbloemen ook rasechte snijbloemensoorten.

Wij raden u aan om vaste planten in de tuin steeds in kleine of grotere groepen per soort te planten om zo een harmonieus effect te verkrijgen.

Bamboe en siergrassen

Bamboes zijn siergrassen met houtige stengels, die in de winter het grootste deel van hun bladeren behouden. Hun groeihoogte wordt sterk bepaald door hun standplaats.

Sommige soorten kunnen woekeren; gebruik Root control (een antiwortelscherm) om dit te verhinderen.

Bamboes en grassen zorgen voor een mooi contrast met de bladplanten in uw tuin. Er zijn er van verschillende hoogtes en voor uiteenlopende standplaatsen. Ze staan steeds in pot.

Siergrassen hebben kruidachtige stengels die meestal in de herfst prachtig verkleuren en dan afsterven.  Behalve het afsnijden na de winter van de afgestorven halmen vragen ze weinig of geen onderhoud.

Eénjarige en kuipplanten

Eénjarige planten ook wel perkplanten genoemd, zijn vrolijk bloeiende planten die een ganse zomer mooi bloeien in een pot of balkonbak of gewoon in de tuin. Als je ze in bakken of potten zet zorg dan voor goede potgrond en geef voldoende meststoffen, zorg ook voor een goede afwatering. Te veel water in de potten verzuurd de potgrond en tast de wortels aan. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen dan belonen deze planten u met telkens opnieuw een massa bloemen tot laat in de herfst.

De meeste kuipplanten vinden hun herkomst in de landen rond de middellandse zee.

Deze kuipplanten zoals Oleander, Lantana, Abutilon, of Fuchsia houden van een warme plek op het terras of in de tuin, maar in het najaar moeten ze naar binnen. Een koele onverwarmde ruimte is voor de meeste al voldoende. Geef ze in de winter weinig water (niet laten uitdrogen).

Wanneer ze in het voorjaar weer gaan uitlopen kan je ze verpotten en wat terugsnoeien.

Bloembollen

Er zijn twee soorten bloembollen, eerst en vooral de voorjaarsbloeiende soorten zoals hyacinten, tulpen, narcissen, krokussen, blauwe druifjes enz… de naam zegt het zelf deze bloeien in het voorjaar. Daarnaast zijn er ook zomerbloeiende soorten zoals dahlia, gladiolen, freesia, agapanthus….

Wat is etagebeplanting?

Etagebeplanting is een manier om bloembollen te planten en veel langer bloei te hebben op dezelfde plek. Het betekent dat bloembollen in laagjes boven op elkaar worden geplant, net als de etages van een flat. De laatbloeiende bloembollen komen onderin en de...

Lees meer

Kunnen bloembollen ook in potten geplant worden?

Ja hoor, bloembollen kun je ook prima in potten planten. Zorg ervoor dat de pot groot en diep genoeg is, en dat er een gat onderin zit, zodat het teveel aan water kan weglopen. De pot moet minimaal drie keer de hoogte van de bloembol hebben. Leg onderin de pot een...

Lees meer

Zijn bloembollen winterhard?

De voorjaarsbloeiende bloembollen zoals narcissen, krokussen, tulpen en hyacinten zijn winterhard en kan je gewoon in de grond laten zitten. Het jaar erop komen ze weer terug. De meeste zomerbloeiende bloembollen zijn wel vorstgevoelig en moet je dus...

Lees meer

Hoe bloembollen planten?

Kijk eerst even waar je de bloembollen planten wilt. De meeste soorten bloembollen verkiezen een zonnig plekje, maar kijk voor de zekerheid even op het plantetiket of vraag het even bij ons in het tuincenter. Maak de aarde goed los met een spade op de plaats waar de...

Lees meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief