Zijn bloembollen winterhard?

Bloembollen, Tips

De voorjaarsbloeiende bloembollen zoals narcissen, krokussen, tulpen en hyacinten zijn winterhard en kan je gewoon in de grond laten zitten. Het jaar erop komen ze weer terug.

De meeste zomerbloeiende bloembollen zijn wel vorstgevoelig en moet je dus rooien voor de eerst vorst en op een droge, koele en vorstvrije plek bewaren. De volgende lente kan je opnieuw planten.

Hoe bewaar ik best niet-winterharde bloembollen?

Knip na de bloei de bloemstengels af. Zo zal de bloembol geen energie meer steken in vormen van zaaddozen en des te meer in het versterken van de bloembol. Mest tijdens de bloei ook regelmatig bij zodat uw bollen voldoende aangesterkt zijn na de bloei. Als het blad en de steel volledig afgestorven is, haal je de bloembol uit de grond. Verwijder de grond voorzichtig, knip ze terug tot juist boven de bol of knol en leg ze in een kistje op een laagje krantenpapier. Zet op een droge, koele en vorstvrije plek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief