Bestuiving van fruitbomen

Fruittuin, Tips

Bestuiving

Voor heerlijk sappig fruit uit je eigen tuin, kom langs bij tuincenter Van Nuffelen en wij helpen U verder met de juiste rassenkeuze en andere praktische vragen. Lekker en gezond fruit uit je eigen tuin is helemaal niet moeilijk om te telen. Zorg vooral voor voldoende variatie, die regelt de bestuiving!

Bestuivingstabel fruitbomen

Wat is de beste bestuiver van uw fruitboom?

Diverse fruitbomen zijn zelfbestuivend. Er zijn echter ook heel veel fruitbomen die kruisbestuiving van een ander ras nodig hebben om vruchten te kunnen geven. Hieronder vindt u een bestuivingstabel van de meest voorkomende soorten appel, peer, pruim en kers. Voor veel zelfbestuivende soorten geldt dat ze het vaak wel beter doen en meer vruchten geven wanneer er naast de zelfbestuiving ook kruisbestuiving plaats vindt met een ander ras.

Hieronder kan je de bestuivingstabellen van Pruim, Kers, Peer en Appel vinden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief